Vandbæreren - 20/1 til 18/2 - lufttegn

 

Vandbæreren og konformitet? Du vil få mere held med dig hvis du prøver at blande olie og vand! Vandbærerens kvalitet er individualitet og frihed. Hvis den skal træffe en beslutning, så sker det ud fra dens egen samvittighed, og ikke ud fra vedtagne normer. Den ejer ikke gnist af evner for tilpasning, og hvis den alligevel har så kommer de fra andre stjernetegn i horoskopet. Den er spontan, ægte og umiddelbar, den er god til at gennemskue hvad der sker bag facaderne, den befinder sig ofte i opposition, tænker lynhurtigt og den reagerer spontant - medmindre den har en stærk Saturn til at dæmpe sit gemyt. Det er dens natur ikke at gå på kompromis med sin selvstændighed og overbevisning.

Vandbæreren har helt sin egen måde at gøre tingene på, og hvis man er klog så lader man den gøre det, for som regel gør den det temmelig godt. Et blik på en situation - og så er det som om den ser noget, ingen andre kan se.

Dens styrke er dens kreative evner, evnen til nyskabelse og nytænkning. Den lader sig ikke forme. Den kan udmærket godt samarbejde og forstår værdien af det - men det gør den også på sin egen måde. Den vil næsten altid virke forfriskende på sine omgivelser. Huset er elvte hus som forbindes med sociale organisationer.

Vandmanden er et lufttegn, så heller ikke i astrologien kan den tilpasse sig. Dens planet er Uranus, planeten for computere og moderne teknologi. Den er specielt god til at fornemme logikken i de programmer der kører inde bag skærmen.
Den er som frøet af en anden kultur fra et fremmed kontinent der er drevet med vandet og er gået i land i vores verden, hvor den konstant vil være i opposition til de normer der ikke er i overensstemmelse med
retten til individualitet og selvstændig samvittighed. Den er … og den kan kun være - en ægte personlighed.

Planeten Uranus står for fordomsfri og selvstændig tænkning. Når planeten Uranus aspekteres i horoskopet, skal man arbejde for sin frihed. For resultaterne kommer! og samarbejder man ikke om processen, ryger det hele simpelthen i luften.

Så kan man jo lige så godt forsøge selv få medindflydelse på hvad der skal ryge!

© Alis Christiansen