Stenbukken - 21/12 til 19/1 - jordtegn

 

Ønsker du en god og trofast ven, som du altid kan stole på? Lad en stenbuk komme ind i din vennekreds! Havgeden kan på en tegning virke besynderlig – men i symbolernes verden mestrer den både vandelementet og en klatretur i bjergene med dens tynde luft. Den disciplinerede og ambitiøse Stenbuk har kontakt med det element, hvori livet er opstået. Dens opgave er med ansvarsfølelse at være med til at forme denne verden. Den er et jordtegn, og det er betingelserne her på jorden, der interesserer den. Normer og regler er en vigtig del af dens metoder - den sætter struktur på tingene, og det gør den fordi kontrol med det, der skal være i orden, i sidste ende giver frihed. En frihed der har et fundament; og det er dens egentlige talent.

Stenbukken, der er i kontakt med dybere følelser, kan blive en god kunstner. Den har orden i sit liv, og dermed frihed til at udfolde sig kreativt. Den har brug for at være uafhængig, modtager gerne ros og kærlighed, men arbejder aldrig med det formål at få det. Den vil ikke være afhængig af andres vurderinger.
Arbejdsmæssigt egner den sig til at være i en lederposition, og der er den immun over for smiger – den træffer beslutninger efter sin egen samvittighed og samfundets normer. Og dette er fundamentalt vigtigt i Stenbukkens natur, for det er det der giver den dens styrke. Når det drejer sig om viljestyrke og disciplin skal man ikke lægge arm med en Stenbuk … for man taber.

Med sin beslutsomhed og trofasthed er den i stand til at være en vigtig styrke også i andre menneskers liv. Den knytter dybe følelser. Den holder af livet, og dens lune og humoristiske sans er ægte, den er stærk og den viger ikke fra sin kurs, når det først er sat. Den er tålmodig og kan vente indtil tingene former sig som den ønsker. At kende en stenbuk er at lære den ro at kende, der kommer af tilliden til et andet menneske.

Planeten Saturn står for ansvarsfølelse og disciplin. Den står også for skæbne samt for begrebet tid. En definition på begrebet tid kunne være - at vi har en række oplevelser, og dem ordner vi i rækkefølge efter et system, som vi kalder tid.

Saturn hører hjemme i Stenbukkens tegn, men er samtidig også vicepræsident i Vandmanden.

© Alis Christiansen