Jomfruen - 23/8 til 22/9 - jordtegn

 

Jomfruen måler sin værdi ved sine evner til at være til gavn for verden og for sine medmennesker. Den er perfektionist, analytisk og omhyggelig. For Jomfruen er det en glæde at gøre alting så godt som muligt. En idealist med pragmatiske evner - det kan næsten ikke være bedre.

For Jomfruen er realistisk. Ønsket om at være til gavn for sine medmennesker er ægte, og derfor vil den også oftest have mere held med sig som eksempelvis terapeut end teoretikere i reglen har. For Jomfruen er det resultaterne og praktisk virkelighed, der tæller.
Men den har også evner for at blive videnskabsmand. Dens perfektionisme gør den egnet til enhver form for arbejde, der kræver omhu og akkuratesse.

Jomfruen sætter sine mål himmelhøjt - men himlen er meget langt væk. Det er muligt at den kan falde i den fælde at underkende sine resultater, fordi planen var det perfekte, men det stopper den ikke. Den vil ikke miste den drivkraft, som hele tiden driver den mod højere mål. Det er dens måde at leve på.  

Den er et praktisk jordtegn, den er myreflittig, og den glæder sig ved tilværelsen her på jorden, og synes at den er værd at arbejde for. 

Merkur hører hjemme i både Tvillingerne og i Jomfruen. Det er planeten for vores intellektuelle evner og for kommunikation. Den styrer det bibliotek vi har inde i hovedet, og den står for logisk tænkning.

Det er den planet der er tættest på Solen. Merkur er planeten for vores sproglige begavelse.

© Alis Christiansen